Okulumuz, okul öncesi eğitim çağı çocuklarına eğitim veren bağımsız anaokulu statüsünde bir devlet okuludur.
Okul müdürü, müdür yardımcısı, rehber öğretmen, okul öncesi öğretmenleri, yardımcı personeller ve stajyer öğrencilerden oluşur.
Okul idareci ve öğretmenleri eğitim fakültelerinin Okulöncesi Öğretmenliği mezunudur.
Okulumuzda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen tarafından yürütülmektedir.
Okul öncesi eğitim kurumlarında kayıt dönemi temmuz ayı içinde başlamaktadır. (Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmelik 11. Madde)
2024 – 2025 eğitim-öğretim yılı için çocuklarını anaokuluna kaydettirmek isteyen bir ailenin temmuz ayının ilk iş gününden itibaren kayıt işlemini takip etmesi gereklidir.
• Acil Durumlarda Başvuru Formu (Okuldan veya web sitemizden temin edebilirsiniz)
• Okul-veli sözleşmesi (Okuldan veya web sitemizden temin edebilirsiniz)
• Öğrenci Kayıt Bilgi Formu (Okuldan veya web sitemizden temin edebilirsiniz)
• Öğrenci Bilgi Formu (Okuldan veya web sitemizden temin edebilirsiniz)
2024-2025 eğitim-öğretim yılı için;
Okulumuza öncelikli olarak 30 Eylül 2024 tarihi itibariyle 57 ayını doldurmuş çocuklar kaydedilir. 01 Ekim 2018 ile 31 Aralık 2019 arasında doğanlar (71-57 ay) öncelikli olmak üzere; kontenjan olması halinde, sırasıyla Ocak/Şubat/Mart 2020 (56-55-54 ay) ile Nisan Mayıs Haziran/Temmuz/Ağustos/Eylül 2020 (53-52-51-50-49-48 ay) doğumlular kaydedilir.
Okulun kayıt alanında ikamet eden (adrese dayalı kayıt sistemine göre) ve bir sonraki eğitim-öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra okulumuzda boş yer kalırsa 36-48 aylık çocuklar da kaydedilebilir.
Not 1: 01 Ekim 2018 ile 31 Aralık 2018 doğumluların aday kayıtları ilkokula çıkmakta olup, bu yaş grubu velilerimiz çocuklarını anaokulu ya da anasınıfına kayıt yaptırmak için ilkokuldan dilekçe ile kayıtlarını ertelemeleri gereklidir.
Not 2: 2019 doğumlu öğrencilerin kayıtları e-okul aday kayıt listesine düşer. Öğrenci velisi e-devletteki ‘’İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)’’ sayfasındansorgulayarak çocuğunun aday kaydının hangi okula çıktığını öğrenebilir.
Okulumuz ikili eğitim vermekte olup eğitim-öğretim saatlerimiz aşağıdaki şekildedir:
Sabah Grubu: 07.30-12.30
Öğle Grubu: 12.30-17.30
Sınıflarımız 20-25 öğrenci kapasitesine sahiptir.
Öğretmen seçme yoktur, sınıf değiştirme zorunlu sebepler halinde vardır.
Yaş grupları birbirine yakın çocuklar bir arada olacak şekilde, kız-erkek dengesi gözetilerek yapılmaktadır.
Okulumuza çocuklar serbest kıyafetle gelmektedir.(Özellikle çocuğun rahat hareket edebileceği kıyafetler tercih edilmelidir.)
Sınıf öğretmeni tarafından bir yıl boyunca çocuğun ihtiyacı olacak kırtasiye malzeme listesi, uyum haftasında size verilecektir.
Çocuğunuz çıkış saatinde okuldan alınmış olmalıdır. Almazsanız okul yönetimi tarafından aranırsınız. Bunu alışkanlık haline getiren velilerle, sözleşme şartları yeniden konuşulur.
Çocuğunuzu kayıt sırasında okuldan alacak kişiler listesinde bildirdiğiniz kişiler alabilir. Bu kişilerin dışında birisi alacaksa önceden öğretmeninin bilgilendirilmiş olması gerekmektedir. Bu kişiler, 18 yaşından küçük olmamalıdır. Özel durumlarda okulumuz, çocuğun anne ve babasıyla iletişime geçmektedir.
Okul bahçemizde oyun grubu, çim alanı, etkinlik alanı ve etkinlik kamelyası bulunmaktadır. Okulumuz ağaçlık geniş bir bahçeye sahiptir.
Eğitim-öğretim süreci içerisinde öğretmenin planı dâhilinde uygun hava koşullarında bahçedeki oyuncaklardan ve açık hava aktivitelerinden yararlanılmaktadır.
Oyun etkinliğinde kullanılan tüm malzemelerin sağlığa uygun ve taşınabilir olmasına özen gösterilmektedir. Ortalama 50 m2 büyüklüğü olan oyun salonumuzda, çocuklarımızın büyük motor becerilerini geliştirebilecekleri, koordinasyon çalışması yapabilecekleri parkurlar hazırlanabilmektedir.
Sınıflar dönüşümlü olarak öğretmenleri kontrolünde oyun gurubunu kullanırlar. Oyun grubu yüksekliği ve yapım malzemesi güvenlidir.
Çocuklar okul girişinde ayakkabılarını çıkararak sınıf terliklerini giymektedirler. Okul girişinde bulunan dolapların kapaklı bölümüne dış ayakkabılar yerleştirilir, açık raflarda bulunan sınıf terlikleri giyilerek sınıfa girilir.
Belirli gün ve haftalara uygun olarak çocuklar öğretmenleri rehberliğinde gezi, gözlem, drama, çocuk tiyatrosu, sinema, sergiler, geleneksel gösteriler gibi sosyal etkinliklere katılırlar.
Okul servisimiz bulunmamaktadır. Ancak Kahramanmaraş Öğrenci Servisler Derneği (KOSDER) bünyesinde hizmet veren servisler okulumuza öğrenci taşımaktadırlar.
Okul öncesi eğitim hizmeti resmî okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsizdir. Ancak okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların okulda geçirdikleri süredeki temel ihtiyaçlarını, öz bakım süreçlerini ve eğitim programının uygulanmasını desteklemek amacıyla katkı payı alınır. Alınacak bu katkı payı, katkı payı tespit komisyonunca valilik onayıyla nisan ayında tespit edilir. Ayrıca velilerimiz isterlerse gönüllülük esasına göre okul-aile birliğimize öğrencilerimizin eğitim etkinliklerinde kullanılmak üzere bağışta bulunabilirler.
Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Madde-67 gereğince; 2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılında okul öncesi eğitim kurumlarında eğitime katkı payı aşağıda belirtilen tavan miktarlarda alınmasına Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Katkı Payı Tespit Komisyonu'nda oy birliğiyle karar verilmiştir.
Beslenmeli (Yemekli) Katkı Payı Miktarı: 975
Beslenmesiz (Yemeksiz) Katı Payı Miktarı: 300
Ayrıca okul-veli sözleşmesine istinaden okul yönetimince gerekli görülen yakın çevre inceleme gezisi, tiyatro ve benzeri eğitim etkinliklerinin ücreti veli tarafından karşılanır.
Güne başlama, oyun, beslenme, temizlik, etkinlik, dinlenme ve günü değerlendirme aşamalarını içerecek şekilde planlama yapılmaktadır.
Okulda kullanılan sınıf oyuncakları ve kırtasiye malzemeleri sağlığa uygun malzemelerdir. Velilerimiz de TSE ve CE belgeli malzeme seçmeleri konusunda dikkatli olmalıdır.
Okulun günlük temizliği düzenli olarak yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla sürdürülen program kapsamında okulumuz ‘’Okulum Temiz Belgesi’’ almıştır.
Tuvaletlerde günde 4 kere rutin temizlik yapılmakta olup, ayrıca gereken durumlarda da temizlenmektedir.
Evet, her türlü bilgilendirme ve yönlendirme yapılmaktadır.
Çocuklara özbakım ihtiyaçlarını gidermede öğretmenleri ve yardımcı personel rehberlik etmektedir. Ancak çocukların tuvalet ihtiyaçlarını giderme konusunda tuvalet eğitimini almış olması gerekiyor.
Evet kullanılıyor. Tuvaletler düzenli olarak kontrol edilmekte ve eksik olan malzemeler yenilenmektedir.
Çocuklar istedikleri anda öğretmenlerinden izin alarak tuvalete gidebilmektedirler.
Altlarını ıslatan çocukların temizliği ve giydirilmesiyle yardımcı personel ilgilenmektedir.
Kesinlikle okula sınıfa ilaç kabul edilemez. Saatlik sürekli kullanılması gereken ilaçlar varsa da veli kendisi ilacını okula getirerek verebilir. Hiçbir öğretmen ya da personel çocuklara ilaç veremez.
Hastalık ve kaza gibi durumlarda veli hemen bilgilendirilmektedir. Durumun aciliyetine göre 112 Acil Servis aranır. Velinin gelmesi beklenir. Küçük yaralanmalarda okul öğretmen ve personeli ilkyardım da bulunur yine de veliye haber verilir. Okul idaresi ya da personeli, acil servis dışında izinsiz tek başına çocuğu herhangi bir sağlık kurumuna götüremez.
Bulaşıcı bir hastalık nedeniyle okula devam edemeyen çocuklar, sakınca olmadığına ilişkin sağlık kuruluşlarından alınacak rapor ile kuruma devam edebilirler.
Beslenme ve yemek ile ilgili durum, milli eğitim bakanlığı karar ve uygulamalarına göre her eğitim-öğretim yılının başlangıcında velilerimize duyurulmaktadır.
Okulumuzda güvenlik görevlisi bulunmamaktadır.Okulumuz güvenlik kamerası ile 24 saat kontrol edilmekte ve öğrenci giriş-çıkışları devamlı olarak idarenin gözetimi altında olmaktadır.
Yüksek mobilyalar sabitlenmektedir.
Okulun web sitemizden (http://www.sureyyaguneanaokulu.meb.k12.tr) bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca eğitim-öğretim saatleri içerisinde 0344 215 48 55 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.z.